Hoe was Sauerland in oktober 2015?

Hoe was Sauerland in oktober 2015?

Bij vertrek naar Sauerland maakten we een lekkere start. We hadden onze fietsen op de auto van Sandra geladen, alle bagage zat in de auto, de TomTom was aangesloten, ready to go!

Maar toen…

Sleutel omgedraaid, Sandra drukt haar gaspedaal in, prut prut, en stil…. Oh oh.

De auto deed het niet! Gelukkig had Ellis haar auto nog achter de hand, dus hup, alles over gepakt in het kleine fiatje. De mountainbikes toch maar thuis gelaten :-(

Wat een gedoe. Achteraf gezien hebben we de fietsen niet zo gemist, want het was bijna overal rond ons hotel verboden om te fietsen. Nu naar aankomst bij ons hotel Landhotel Goteke. Een vrij oud hotel, wat primitief en behoorlijk warm in het “restaurant gedeelte”. Wat ons opviel was wel de gemoedelijke sfeer daar.

Veel wandelaars met hondjes in het hotel. En een gedeeld balkon… -> Dat leverde de eerste avond ook nog een hilarisch momentje op:-) Terwijl Ellis een glaasje rose ging inschenken op dit kleine balkonnetje, keek ze recht in de slaapkamer van onze buren. Wat daar plaats vond, had ze liever niet gezien… Niks ernstigs hoor! Maar oeps, 5 minuten later hadden de buren hun gordijntje dicht.

Het eten was aan de eenvoudige kant. Maar ach, voor de prijs van een verrassingshotel vanuit hotelspecials.nl was het aangenaam, comfortabel en meer dan voldoende. Een aperitiefje bij binnenkomst, harstikke leuk. Op de hotelkamer hebben we ons vermaakt met pistachenootjes, een lekker zoet bokbiertje, rose en wat kladpapier en tijdschriften.

Dag 1:

20151022_101343-PANO Sandra op de eerste dag van ons verblijf. Onderin het dalletje ligt ons hotel.

Na enkele uren kwam de zon op en werd het erg mooi.

Hebben we een grote ronde gewandeld, van ongeveer 14 kilometer. De 2e dag hebben we ook weer een uitgebreide wandeling gedaan, weer een mooie route, maar dit keer was het weer iets miezerig. De eerste dag hadden we geluk, wat te zien is aan onderstaande foto’s: 

We verbleven in totaal maar 3 dagen, waarbij we onder de indruk waren van hoe snel je (na 1 uur rijden vanuit Winterswijk) al zo’n heuvelachtig landschap aantreft. Genoeg te mountainbiken dus, ook al hadden we de fietsen niet mee. Dat wordt dus de volgende keer!

Dag 2:

Een tweede mooie ronde, waar we ook nog een hert van rechts naar links zagen vliegen. Wow! Een enorm beest, zo ineens in dat bos. Niet raar ook, vanwege de dichte begroeing en legio schuil mogelijkheden voor die beesten.

Die bedden, daar was ik (Ellis) niet heel blij mee. Ze zeggen wel eens: een ezel stoot zich niet 3x aan dezelfde steen. Nou, Ellis kan het wel hoor. Die zwarte bedversiering werd bedekt met een sok, zodat een vierde keer stoten werd voorkomen.

20151022_181615  Deze blauwe plek werd een aantal dagen nog kleurrijker.

Die middag en avond hebben we ons weer op de hotelkamer vermaakt, want veel was er niet in de omgeving te doen of te zien. De grootste lol hadden we toen Ellis plotseling opstond van de relax stoel, waar Sandra hoog op de rugleuning chill zat met haar glaasje rose. Vlop, daar ging ze achterover de badkamer in, de rose vloog achterover, toen Ellis plots was opgestaan van deze stoel. Kwamen niet meer bij van het lachen. OMG.

Leuk he ;-)Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geen reacties

Plaats een reactie