Restaurant Central – Lima

Restaurant Central – Lima

Het wordt toch echt tijd om bijna naar huis te gaan. Met de bus vanuit Mancora zijn we dan ook naar Lima vertrokken op 2 maart om 17.00u. Deze vertrok uiteindelijk pas rond 18.00u, maar ach dat zijn we inmiddels wel gewend. We hebben de bus op tijd geboekt, want we wilden wel een keer voorin de bus zitten. Dat is dan ook gelukt, wat zorgde voor een mooi uitzicht en we konden nog mooi van de zonsondergang genieten, voordat gingen eten en na het eten we onze zeer relaxte stoelen plat legden om te gaan slapen. ’s Morgens na het wakker worden kregen we een ontbijtje en werd de rit nog verder voltooid, totdat we om 13.00u in Lima aankwamen. Hier namen we de taxi naar het hostel Pool Paradise Lima. Dit was dan ook een hostel met een zwembad erbij en een relatief jeugd hostel waarbij allerlei dingen georganiseerd werden. Vandaar dat we die dag ook niet meer bij het hostel weg zijn geweest, want eten was er goedkoop en we konden lekker bijkomen van de rit. De volgende ochtend hebben we lekker ontbeten met scrambled eggs en brood met jam. Na het ontbijt zijn we maar eens Lima ingegaan richting de zee. Aangekomen daar ligt het strand toch een stuk lager, aangezien Lima op een klif ligt, dus dat hebben we maar gelaten voor wat het was. We zijn dus langs de klif afgelopen waarbij wij veel mensen tegenkwamen die aan het sporten waren. Totdat we uitkwamen bij het LOVE park, een op Gaudi (je weet wel de mozaïek in Barcelona) gebaseerd park met een groot standbeeld van een verliefd stel. Tijd om te gaan lunchen. Dit hebben we bij een Indiaans restaurant gedaan. Wat een lekkere gerechten, maar we wilden natuurlijk niet te veel eten want ’s avonds gingen we een 16 gangen diner nuttigen! Na de lunch zijn we terug gelopen om nog een lekkere duik in het zwembad te nemen om ons daarna klaar te maken voor het diner waar we al meer dan 3 maanden naar uitkijken. Dat lees je goed al langer dan dat we aan het reizen zijn, dit omdat je voor dit restaurant ruim 3 maanden van te voren moet reserveren. Zo goed als mogelijk hebben wij ons dus even netjes opgemaakt en een taxi genomen naar het Restaurant “Central”.

Wat is er nou zo bijzonder aan Central, behalve dat het aan de andere kant van de wereld is? Nou, dat is het volgende: de kok Virgillio Martinez heeft een bijzonder concept bedacht, namelijk dat de gerechten worden gemaakt van de verschillende hoogtes, oftewel ecosystemen van -20m zeeniveau tot 4100m, welke Peru rijk is. Hoe gaat dat dan in zijn werk en waarom kwamen wij hierop uit? Op Netflix ismeen serie die Chef’s Table heet. Hier zagen wij de documentaire over Central, met in de hoofdrol Virgillio Martinez. De serie is een absolute aanrader om te kijken als je van koken houdt. Wat hij in de documentaire liet zien was dat hij naar de verschillende hoogtes die Peru rijk is op ontdekking (expeditie ging), ook vanwege de Andes, dat hij daar de ingrediënten zoekt en proeft en met de lokale bevolking leert om deze te koken, om eeuwen oude gebruiken te laten voortbestaan. Deze ervaringen laat hij dan ook in zijn gerechten op een bijzondere wijze terug komen.

Wij zijn dus met de taxi bij het restaurant aangekomen hier werden we bij een tafel ontvangen waar een groot aantal van de ingrediënten tentoongesteld werden die in de gerechten verwerkt zijn. Na de uitleg van de ingrediënten werden we naar onze tafel geleid, onze stoel werd door de ober aangeschoven, dat was toch wel even wennen. We konden kiezen wat we wilden, a la carte of 16 gangen, ook konden we aangeven of we nog allergieën of diëten hadden. Dat hebben we gelukkig niet. Bijpassend was er een wijnarrangement gericht en passend bij de gerechten. Het is toch een ‘once in a lifetime’ ervaring, dus dat namen we er dan ook bij. Nadat alles werd er uitgelegd hoe de kaart eruit ziet, oftewel een ronde schijf waar alle gerechten op gepresenteerd zijn. Een erg uniek en leuk concept, ontzettend goed bedacht ook. De eerste gang werd geserveerd, vol bewondering keken we naar wat er op tafel gezet werd en vooral ook hoe het gepresenteerd werd. Alles past perfect bij elkaar qua kleur, stijl en niet te vergeten ook de smaken. Nadat alles op tafel geserveerd was van 1 gang werd er uitleg gegeven wat we aten en in welke volgorde het gegeten diende te worden. Dat was voor ons een geheel nieuwe ervaring. Wat hebben wij genoten van alle gerechten en de beleving, bij elke gang opnieuw. Dus na de eerste gang werd alles weer netjes afgeruimd en opnieuw ingedekt voor de volgende gang en dit 16 keer! Wat een beleving en wat een genieten. Hieronder zie je een impressie van de gerechten die we gehad hebben. Na 4 uur gegeten en lekker genoten te hebben was het om 00.00u toch tijd om te gaan. Maar natuurlijk niet zonder een foto met de beroemde kok. Ellis zag hem het eerste in de keuken staan en we wilden toch wel graag met hem op de foto. Na ons wilde het hele restaurant met hem op de foto, haha.  Met de taxi gingen we weer terug naar ons hostel en hebben we nog lang nagenoten van dit heerlijke bijzondere diner. Wat een ervaring om als Travel-culi hieraan deel te hebben genomen. Veel inspiratie ook door opgedaan, hier het filmpje gemaakt door Sandra:

De volgende dag was het al snel ochtend en gek genoeg hadden we, ondanks dat we laat zijn geëindigd met eten, toch al best wel weer trek bij het ontbijt, rond 10u. Het werd weer een mooie zonnige dag, die we besloten lekker rustig aan te doen, want morgen was al weer onze allerlaatste dag van deze reis! Dat betekende heerlijk nog even wat zonnen, wat koud bier en een lekkere lunch en daaromheen zwemmen in het zwembadje van het hostel. Er waren wat luidruchtige mensen bij gekomen met een eigen radio-box. Dat was een klein beetje irritant, aangezien het hostel zelf prima en fijne muziek draaide, wat door hun werd overstemd. Hoe dan ook, we hebben deze e-na laatste dag nog goed wat zon gepakt, wat getafeltennist en voetbal op de schermen boven de bar gekeken. Begin de avond begon er een salsa les, we hebben hier met plezier naar gekeken, onder het genot van een rum-cola. Het was erg gezellig en we kwamen nog aan de klets met Britten en enkele andere Zuid-Amerikanen. Zij waren aan het bierpongen (wij niet hoor;-)). Uiteindelijk werd het buiten te donker en zijn we voor de cocktail (after)party gegaan op deze allerlaatste vakantieavond voor ons! Niet al te laat zijn we in bed beland, want morgen moesten we in elk geval voor 11.00 uur al uitchecken. En dat was na de vorige avond te merken. Hmm… een #kleinkaterje #echtgeenzin #wilnietnaarhuis gevoel. Helaas, het is niet anders! Wel mochten we deze laatste dag nog bij het hostel verblijven: wat zwemmen, zonnen, nog 1x naar het centrum van de stad om te lunchen, waarna we terugliepen om op tijd de bus naar het vliegveld te pakken. Hier wachtte ons een enorm lange wachtrij voor de incheckbalie voor de bagage. We vonden het niet erg, het was wel oké, we hebben met deze bijna 3 maanden reis lang genoeg mogen genieten! De foto’s hieronder zeggen genoeg, ook het filmpje geeft een goede indruk van deze fantastische culiniaire ervaring bij restaurant Central in Lima.

Leuk he ;-)Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\travel-culi.com\httpdocs\wp-includes\class-wp-comment-query.php on line 399

Geen reacties

Plaats een reactie